Termonukleární torpédo může zlikvidovat město během několika vteřin

Věda a technika 21. září 2019 | 15:43 — Lukáš Bauer
Rusko je známé vývojem těžkých strojů a zbraní, mezi které patří také atomové torpédo, které na světě nemá obdoby. Jedná se o obří torpédo vybavené termonukleární hlavicí, které je schopné vyhladit celé pobřežní město na druhém konci světa. Tato zbraň byla podle dostupných zpráv vyvíjena od roku 2008.
Další 2 fotografie v galerii
Obří torpédo může vyhladit pobřežní město / Internet

Ruská atomová zbraň dříve známá jako Status-6 a KANYON byla vloni přejmenována na Poseidon. Tato obrovská atomová zbraň je největším torpédem, které kdy bylo postaveno. Podle odhadů torpédo dokáže zničit celé pobřežní město během několika málo vteřin.

Atomové torpédo je šedesát pět metrů dlouhé a 6,5 metru široké. Díky speciálně navrženému jadernému pohonu může cestovat napříč oceány a zasáhnout svůj cíl na druhém konci světa pomocí termonukleární hlavice.

Tato zbraň dokáže nejen zničit celá pobřežní města, ale v extrémním případě může také způsobit vlnu tsunami, která pak napáchá v oblasti další škody.

Hlavice je údajně opatřena také radioaktivními izotopy, které mohou zamořit rozsáhlou oblast radiací a učinit ji neobyvatelnou.

Podle dříve zveřejněných informací může Poseidon dosáhnout rychlosti až 56 uzlů, takže je rychlejší než ponorky. Torpédo také umí směřovat k cíli v hloubce až jednoho kilometru, takže je velice těžké ho odhalit.

Vývoj zbraně Rusko zahájilo v roce 2008 a spolu s ní také výrobu speciální ponorky Sarov, která bude jejím nositelem. Jaderné torpédo Poseidon je považováno za jednu z nejnebezpečnějších zbraní světa. Dále čtěte: (Elektromagnetické dělo americké armády dokáže zničit téměř vše).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Dokonalé prázdninové letovisko? Plážové ráje Bodrumu nabízí úchvatné písečné pláže i skryté zátoky

Balení bez námahy – módní tipy pro chytré a stylové...

Noční vlaky zažívají v Evropě renesanci: Tipy, kam můžete...

Kam na první letošní lyžování? Na rakouském ledovci...

Egyptská Taba: Vítejte v ráji dobrodruhů

Přemýšlíte o změně? Pár tipů na místa pro život, kde si...

Evropské termální ráje: Tipy na místa, kde se v horké...

Zavřít reklamu