Tatra dodává své podvozky do celého světa. Několik stovek jich skončí v Jordánsku

Auto 22. července 2019 | 15:02 — Lukáš Bauer
Kopřivnická Tatra získává zakázky po celém světě. Více než tři stovky unikátních tatrováckých podvozků v rámci miliardové zakázky bude dodávat také do Jordánska. Pro automobilku se jedná o největší projekt letošního roku.
Další 1 fotografie v galerii
Podvozky v různé konfiguraci bude dodávat Tatra do Jordánska / Tatra Trucks

Společnost Tatra Trucks po letošním roce mírného propadu získala několik významných zakázek na dodávku svých podvozků. Více než tři stovky podvozků za miliardu korun bude exportovat do Jordánska.

Do Jordánska tak postupně Tatra dodá celkem 328 podvozků Tatra Force v provedení 4 x 4, na které bude lokální obchodní partner instalovat speciální vojenské nástavby podle požadavků jeho zákazníků.

Podvozky Tatra Force 4 x 4 jsou vhodné pro vozidla s celkovou hmotností až 19 tun a budou vybaveny motory Cummins o výkonu 276 kW, plně automatickou převodovkou a také systémem centrálního dohušťování pneumatik.

Tatra jedná s jordánskými partnery také na dalším vývoji podvozků i na nových variantách, což je příslibem pro další dodávky v příštích letech. Kromě zakázek pro Jordánsko letos společnost Tatra pracuje na dalších významných projektech pro Armádu České republiky i pro uživatele z řad ozbrojených složek v zahraničí.

Dalším významným trhem je také Turecko kam jen letos Tatra dodala 29 podvozků Tatra Force 8 x 8. Česká automobilka se totiž účastní i dalších tendrů pro místní armádu, jde především o logistická vozidla, tahače návěsů, vyprošťovací vozidla a nosiče speciálních nástaveb. Dále čtěte: (Tatra podpoří expedici navazující na legendární cestu kolem světa vozu Tatra T 815 GTC).

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Vládní konsolidační balíček výrazně omezil volnočasové benefity pro zaměstnance

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Tipy, jak pěstovat vánoční kaktus, aby vám kvetl jako divý...

Péče o pokojovky v zimě: Pozor na průvan, suchý vzduch,...

Umělecká fotografie je na vzestupu navzdory snadné dostupnosti...

Nekvete vám orchidej? Připravte si zálivku ze dvou...

Zavřít reklamu